top of page

Roger Padullés | Tenor

roger_padulles.jpeg

Vaig néixer a Sallent i al cap de pocs anys vam anar a viure a Valls. Quan tenia 10 anys vaig entrar a l'Escolania de Montserrat. Després d'haver cantat en diversos cors, com el Verge del Camí de Cambrils, vaig començar a estudiar cant amb el professor J. Proubasta. Va ser ell qui em va animar a deixar el periodisme i dedicar-me a cantar professionalment. Dit i fet, l'any 2001 vaig anar a Freiburg im Breisgau atret per l'estudi del Lied alemany i amb una beca de la Generalitat de Catalunya. Allà vaig tenir de professor Reginaldo Pinheiro, qui em va descobrir també el món de l'òpera. El 2004 vaig obtenir els títols de « Kunstlerische Ausbildung » i « Solisten Studium » en les especialitats de Lied-Oratori i d'Òpera, ambdues amb les màximes qualificacions possibles.
Tot seguit vaig ser membre de l'estudi d'òpera d'Estrasburg (França) durant dos anys, on vaig fer els primers passos professionals sobre els escenaris. Per tal de donar-me a conèixer vaig participar en alguns concursos internacionals on he obtingut reconeixements com el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas, així com el premi Plácido Domingo (2009).
Nadir, tot pescant perles. Teatro Municipal a Santiago de Chile
Ja com a professional he cantat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Municipal de Santiago de Chile, a l'Opéra National du Rhin, al Concertge-bouw d'Amsterdam, al Teatro Real de Madrid, Capitole de Toulouse, Palau de les Arts de València, entre altres. He tingut la sort de ser dirigit per batutes com Zubin Mehta, Sebastian Weigle, Sylvain Cambreling, Enrico Delamboye, Josep Pons o Salvador Mas. Entre els papers que han marcat la meva carrera hi ha el Tamino a « Die Zauberflöte », Idomeneo a « Idomeneo » de W.A. Mozart, Tom Rakewell a « The Rake's progress » d'I. Stravinsky, Nadir a « Les pecheurs de perles » de G. Bizet o Andres a « Wozzeck » d'Alban Berg.
Roger Padullés. Actuació al Concert de premiats al Concurs Viñas en Barcelona (2009)
Quan tinc temps entre els projectes operístics, m'agrada fer recitals de Lied i Oratori, una faceta que em dóna sentit com a cantant i en la que m'ho passo molt bé. He cantat en sales com el Capitole de Toulouse, l'Opéra National du Rhin a Estrasburg o al Rosenblatt Recital Series de Londres. En el meu repertori hi ha els principals cicles del Lied i Oratori centre-europeus.
Recentment ha cantat el paper de Tamino en l'adaptació de La flauta màgica feta pel director teatral Peter Brook en una gira mundial que l'ha portat a Argentina, Chile, Brasil, Mèxic, Japó, Taiwan, Corea del Sud, Austràlia, Hong Kong, Itàlia, França i Rússia. A nivell actoral, ha estat una bona experiència treballar sota les ordres de Peter Brook, Christoph Marthaler, Laurent Pelly, Mariame Clément, Willy Decker o David Pountney.

Ars Aurea Ensemble
bottom of page