top of page
Angel Odena.jpg
Fotografia Montserrat Seró. '23.jpg

Àngel Òdena Bariton
Montserrat Seró Soprano
Alan Branch Piano

 

ÀNGEL ÒDENA Nascut a Tarragona, a Espanya, va realitzar els seus estudis de piano i cant al Conservatori de la seva Ciutat natal amb les professores Mercè Obiol i Dolors Aldea i a Barcelona amb el tenor Eduard Gimenez. A la vegada es va llicenciar a Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. La seva activitat operística des del seu debut al Teatre Petruzzelli de Bari, l’ha portat per infinitat de Teatres Internacionals on podem destacar teatres de les ciutats: Metropolitan Opera House de NYC, Miami, Berlín (Staatsoper, Deutschoper), Hamburg, Helsinky, Amsterdam (Concert- gebouw), París (Theatre des ChampsÉlisées), Toulouse, Llemotges, Montpeller, Orange, Lausanne, Venècia, Bolonya, Florència, Torí, Palerm, Nàpols, Lisboa, Arena de Verona, Atenes, Savolinna...I evidentment a tots els Teatres més im- portants Espanyols: Liceu de Barcelona, Teatre Reial de Madrid, València, Sevilla, Bilbao, La Corunya, Oviedo, Palma de Mallorca... El seu repertori ha anat evolucionant amb els anys especalitzant-se els darrers anys en el repertori Verdiano i Verista destacant els rols principals de baríton de les òperes: LA TRAVIATA, RIGOLETTO, IL TROVATORE, NABUCCO, DON CARLO, UN BALL IN MASCHERA, AIDA, SIMON BOCCANEGRA, OTELLO, ATTILA, MACBETH, FALSTAFF (Ford i Falstaff), TOSCA, IL TABARRO, MANON LESCAUT, MADAMA BUTTERFLY, I PAGLIACCI, CAVALLERIA RUSTICANA, IL SEGRETTO DI SU- SANNA...; Del repertori Bel cantista podem destacar. LUCIA DI LAMERMOOR, DON PASQUALE (Malatesta), LA FAVORITA, ROBERTO DEVEREUX, L’ELISIR D’AMORE, IL DUCA D’ALBA... També podem destacar la seva introducció a la música francesa amb òperes com THAÏS, CARMEN, SANSON ET DALILA, ROMEU ET JULIETTE, CYRANO DE BERGERAC, WERTHER... Per últim, destacar que també el repertori alemany ha format part en algun cas la seva activitat operística cantant els rols principals d’òperes TANHÄUSER, TRISTAN UND ISOLDA, ELEKTRA, LOHENGRIN (Der herrufer)... Ha estat dirigit per grans directors, podent destacar D.Baremboin, D.Oren, N.Santi, M.Armilliato, R.Palumbo, D.Callegari, P.Carignani, A.Allemandi, P.Domingo, P.Arrivabeni, P.Olmi, S.Bitxkov, P.G.Morandi, R.Frizza, P.Schneider, P.Steinberg, M.Plasson, D.Ruistioni, F.Ivan Ciampa, M.Beltrami, H.Lintu., M.A. Gómez Martínez, J.López Cobos, J.Pons, O.Díaz, R.Tebar, J.Mena, A.RosMarbá, G. Garcia-Calvo, G.Gimeno. La Zarzuela i l’òpera espanyola també ha format part del seu repertori, destacant EL CASERÍO, LA TABERNERA DEL PORT, EL GAT MONTÉS, LA DOLORES, LUISA FERNANDA, MARGARITA LA TORNERA, LA VILLANA, JUAN JOSÉ, MARINA, KATIUSKA.

MONTSERRAT SERÓ I CASALS neix a Lleida, i comença allí els seus primers estudis musicals amb el violí a l'edat de 6 anys. Als 22 anys s'inicia amb el cant líric i entra en el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona on realitza els estudis d'interpretació de cant clàssic. Continua la formació especialitzant-se en el gènere de la cançó de la mà dels mestres del Màster en Lied delESMUC. Actualment, està treballant els rols operístics que duu a terme com a soprano lírica-lleugera. Al 2022 ha rebut el 1r premi en la categoria de cant del concurs Mirabent i Magrans. I el 1r premi del certamen internacional de Zarzuela de Valleseco. També finalista del concurs Compostela Lírica. I enguany ha estat semifinalista del concurs Viñas, galardona amb un dels premis en format beca d'estudis. Com també galardonada amb el 3r premi de recent concurs Josep Palet.Actua concorregudament en el Festival LIFE Victoria Barcelona, on ha sigut seleccionada i becada com a LIFE New Artist. Allí també ha estrenat el seu propi espectacle. Properament debutarà repertori amb Malcom Martineau i Àngel Òdena dins de la programació del Festival Life Primavera.Ha format part de "Jazz Noces de Fígaro"creat i dirigit per Paco Mir del Tricicle. Seró encarna el personatge de Susanna amb el qual ha actuat en teatres de renom com el Teatre Cervantes de Màlaga, el Teatre Pérez Galdós de Las Palmas o els Teatres del Canal de Madrid.En l'àmbit de la música contemporània ha estrenat a la Sala Hiroshima l'òpera "Medée Kali" de Lionel Ginoux junt amb del ballarí Moreno Bernardi i Bcn Modern Ensemble.El seu interès per l'amplitud d'estils musicals l'ha portat a endinsar-se en projectes de recerca i creació de nous repertoris, com el duet "PareLluna" al costat del compositor Josep Lluís Guzman.La música d'arrels ibèriques i llatinoamericanes les proposa juntament amb el guitarrista Carles Herráiz amb qui conforma el duet estable "Aura Latina".També conforma duet amb Gustavo Llull oferint recitals de cambra, fusió d'estils i tambe deixant espai a la improvisació.

NIT LÍRICA

ÀNGEL ÒDENA | BARITON  MONTSERRAT SERÓ | SOPRANO
ALAN BRANCH | PIANO

📅 Divendres 4 d'Agost 2023 21:00h
📌 Plaça del Consultori

1a PART
3 Cançons catalanes | Eduard Toldrà

.Cançó de comiat | Festeig | La vida de la galera

Lucia di Lammermoor | Gaetano Donizetti

Ària de Lucia | Ària de Enrico | Duo d’Enrico i Lucia

2a PART
3 Cançons de compositors llatino-americans:

Bonita rama de sauceCarlos Guastavino JúrameMaria Grever
Bésame muchoConsuelo Velàzquez

Rigoletto | Giuseppe Verdi:

Ària de Rigoletto | Ària de Gilda | Duo de Rigoletto i Gilda

ALAN BRANCH L’Alan Branch, pianista britànic, es va formar a la Royal College of Music i a la Guildhall School de Londres amb els mestres: Yu Chun Yee, Joan Havill, Geo$rey i Graham Johnson. També ha realitzat estudis amb Paul Schilhawsky al Mozarteum de Salzburg, becat pel govern austríac. Acompanya per a la BBC per primer cop l'any 1978 i des de 1985 es dedica a la música de cambra i al repertori vocal. Ha compartit escenaris amb cantants prestigiosos com Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Benjamin Luxon i Enriqueta Tarrés i instrumentistes com Roël Dieltens, Peter Thiemann, Cristian Florea amb qui ha gravat un CD de música de Schubert i Eckart; Magdalena Martínez, Claudi Arimany i Ricardo Casero amb qui ha enregistrat dos CD. Ha actuat per: Catalunya, el territori espanyol, França, Itàlia, Noruega, Gran Bretanya, Àustria, entre d’altres. Exerceix la docència a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona). Ha estat professor a Musikene (Sant Sebastià) i al Conservatori de Vila-seca. És llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Durham (Anglaterra) i manté una estreta relació amb la Fundació La Caixa, impartint classes de dicció per a cantants. Col·labora regularment amb el Gran Teatre del Liceu en concerts al Foyer i com a assistent musical dels directors Bertrand de Billy, Josep Pons, Edmon Colomer, Harry Bickett i Sebastian Weigle. Ha dirigit òperes de Xavier Montsalvatge (Babel 46), Cole Porter (Kiss me Kate) i el Superbarber de Sevilla, producció infantil del Gran Teatre del Liceu. Des del 2003 és director del Cor de Cambra Femení Scherzo. Una manera de definir-lo és emprant les paraules que el crític musical Juan Krakenberger va utilitzar en un article, després d’escoltar un concert del Cor: “Con muchos años de experiencia a sus espaldas, nos dejó una excelente impresión: soltura total, entusiasmo, excelente al piano acompañando, total flexibilidad y un sano sentido musical que supo subrayar sutilmente los momentos álgidos de esta música fácil, pero delicada. Un profesional de pura cepa”.

bottom of page