top of page

Banda Simfònica de Reus

foto bsr.jpeg

La Banda Simfònica neix de la voluntat de dos alumnes del Col·legi Pare Manyanet i Conservatori de Reus.

L'any 2007 es decideix crear la Banda Simfònica de Reus que acolliria alumnes i ex- alumnes del conservatori de la ciutat i músics d'altres entitats i poblacions veïnes que volguessin formar-hi part.

El dia 3 de Gener de 2008 van fer el seu Concert de Presentació davant més de 500 persones al Teatre Bartrina de Reus. I en aquest espai de temps fins avui ha fet concerts en els diferents teatres de la ciutat com l'important Teatre Fortuny, o els auditoris del Col·legi La Salle o del IES Baix Camp. En aquests concerts ha comptat amb la col·laboració de diferents professionals, especialment com a solistes interpretant concerts de trombó, percussió, clarinet, entre altres. Durant l'estiu van participar de les festes de la pròpia ciutat (Festes de Sant Pere i de Misericòrdia) i van oferir dos concerts : un als Jardins de la Casa Rull de Reus i l'altre a la població veïna d'Alforja. Al mes de setembre de 2008 es crea l'Escola de Música de la Banda conjuntament amb la Banda del Col·legi Pare Manyanet que compta amb uns 60 alumnes i 10 professors de totes les especialitats. I durant el any següent segueix una intensa activitat per la ciutat col·laborant amb el 85è Aniversari del Col·legi Rubió i Ors de la pròpia ciutat.

La BSR va participar al 2010 en el "IV Certamen internacional Vila de la Sènia". Per a la seva participació va ser assessorada per directors com Àngel Martínez Escutia (Director Banda Rafelbunyol), Octavi Ruíz i Gisbert (Director Lira Ampostina), i va treballar amb el compositor austríac Otto M. Schwarz.

A l'estiu de 2011 realitza un viatge a Galicia en motiu del Intercanvi programat amb la Banda Unión Musical de Meaño (Galicia), on va fer un concert compartint programa amb dita banda gallega.

El 2012 la BSR organitza el primer cicle de concerts de Banda anomenat "Reus a 4 Bandes", en el qual van actuar les Bandes de La Lira Ampostina (Amposta), Banda de Música del Prat de Llobregat i la Banda Unió Musical de Tarragona. La BSR va ser dirigida en el concert que va fer dins el cicleper dos directors convidats Carlos Diéguez (director Banda Ortigueira, Galícia) i Jesús Ignacio Pérez-Perazzo (director- fundador de la Banda Juvenil Simon Bolívar, Veneçuela). El Sr. Perazzo a més va fer conferències per inaugurar el cicle parlant del "Sistema" (el Sistema d'orquestres infantils i juvenils de Veneçuela). El 2012 també es convida el compositor i director Bert Appermont per al Concert de Santa Cecília, interpretant tot un programa de música del propi compositor i dirigit íntegrament per ell. I finalitza l'any 2012 col·laborant amb les Escoles de dansa de la ciutat fent un concert conjunt.

En el segon cicle de Bandes (2013) les bandes convidades van ser les Bandes Unió Musical Alqueriense (Castelló), La Primitiva de Rafelbunyol (València) i Banda de Música de Catoira (Galícia).  En aquest segon cicle també va ser convidat a dirigir el Sr. Jesus Ignacio Pérez Perazzo. Amb ell també es va fer un concert conjunt amb la Banda Unió Musical de Tarragona per tal d'interpretar conjuntament, sota la seva batuta, la Sinfonia Fúnebre i Triunfal de Hector Berlioz.

La banda va participar el mateix 2013 en "LA TUBADA'13" una trobada de bombardins i tubes de Catalunya, en el cicle "FEM BANDA'2013" de Lleida i en el cicle de tardor del Auditori "Josep Carreras"de Vila-seca.

En 2014 organitza el 3er. Cicle "Reus a 4 Bandes" on participen l'Associació Musical Rapitenca, la Banda de Música d'Ulldecona i la Banda del col·legi Pare Manyanet de Reus a més de la Banda Simfònica de Reus.

També participa en el VIIIè Certamen Internacional Vila de La Sènia on aconsegueix Primer premi en la Segona Secció.

En 2015 comença l'any amb un concert on col·labora com artista convidat Joan Rovira, organitza el 4art cicle "Reus a 4 Bandes" on participen Banda de la Cala de l’Atmella de Mar, l'Agrupació Musical Senienca  i la Banda del col·legi Pare Manyanet de Reus.

En 2016 començar l'any amb un concert amb el grup de Rock Català BRAMS, grup amb el qual fa una petita gira de dos concerts més. Organitza el 5è cicle de "Reus a 4Bandes" amb les bandes invitades: Banda Municipal d'Alcanar, l'Associació Filharmònica Rosellana i a més de les dues bandes ja habituals. La BSR treballa amb el director com Frank de Vuist i Salvador Brotons i amb el compositor i director Oscar Navarro. I al juliol aconsegueix el primer premi en la Primera Secció en el Certamen de Bandes de Música de Lleida.

Des del seu inici està dirigida per Joan Ramon Reverté Reverté.

Nelia Sanxis | Flauta: Service
bottom of page